Представителите на ГЕРБ също гласуваха в разрез с изразената вчера позиция

...
Представителите на ГЕРБ също гласуваха в разрез с изразената вчера позиция
Коментари Харесай

Съветниците от БСП и „Възраждане“ в СОС влязоха в конфликт с националните си ръководства

Представителите на ГЕРБ също гласоподаваха в прорез с изразената вчера позиция на Бойко Борисов

Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС през днешния ден бе определен за ръководител на . Както „ Флагман “ заяви, по-рано денем стана ясно, че се е стигнало до Идеята е Петров да е ръководител на СОС за няколко месеца. Целта е да се отпуши активността на Съвета, който беше блокиран и не можеше да стартира работа три месеца след локалните избори. Около Петров се сплотиха ПП-ДБ-СС, която е най-голямата група и която го номинира, ГЕРБ, " Българска социалистическа партия за България ", „ Възраждане “, КОД. Ако изборът му се бе провалил и през днешния ден, можеше да се стигне до разформироване на Съвета и предварителни избори. 

Припомняме, че през вчерашния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов се разгласи точно за подобен вид. Днес съветниците от ГЕРБ в София обаче влязоха в консенсуса и, наподобява, неодобряваха националния си водач. Дали това е по този начин или обратът е координиран с Борисов, към този момент не е доста ясно.

В Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ обаче спорът е реалност . Днес водачът на соцпартията Корнелия Нинова приказва пред кореспонденти в Народното събрание и прикани да не бъде подкрепян Цветомир Петров. От Градската организация на Българска социалистическа партия обаче не се съобразиха и одобриха решение да гласоподават „ за “ него.

Нинова пък предизвести, че това е в прорез с решение на националното управление, и даже изкоментира, че може да се стигне до изключване на представители на Българска социалистическа партия от партията . Тя поздрави столичната съветничка от " Българска социалистическа партия за България " Ваня Григорова, която бе декларирала, че няма да поддържа Цветомир Петров. Григорова бе и претендент за кмет на соцформацията, като стигна до балотаж.

Корнелия Нинова през днешния ден сподели в коридорите на Народното събрание, че ще проследят по какъв начин са дали своят вот съветниците от Българска социалистическа партия за кандидатурата на Петров. Тънкият миг е, че вотът е скришен и това няма по какъв начин да се откри сигурно.

Във „ Възраждане “ също имат сериозен проблем. Там се видя разединение още преди гласуването за ръководител на СОС. По-голямата част от групата са стигнали до решение да поддържат Цветомир Петров. Това издаде пред кореспонденти Красимир Гълъбов от групата на „ Възраждане “.

По-късно обаче Деян Николов, който бе претендент за кмет на „ Възраждане “, съобщи на съвещанието на СОС, че имало опити за пазаруване на общински съветници от безусловно всички групи. Той разгласи, че издига от името на партията Емил Димитров за ръководител на Столичния общински съвет. Димитров обаче получи единствено три гласа „ за “, а групата на „ Възраждане “ сега се състои от седем съветници. Припомняме, че тя бе напусната още в първите дни след локалните избори от Иван Алексиев, който понастоящем се води самостоятелен. Алексиев даже се оплака пред медии, че е бил обичай по повеля на ръководителите на радикалната партия.

С днешното гласоподаване се вижда, че групировката в СОС е разцепена. Освен това, множеството представители на „ Възраждане “ са дали своят вот в прорез с мнението на националния водач на партията Костадин Костадинов . Само преди дни той разкритикува опцията за избор на ръководител на СОС. От „ Възраждане “ също като Бойко Борисов се оповестиха за предварителни избори за нов Столичен общински съвет.

Днес Цветомир Петров получи 47 гласа от 61 съветници в СОС. 59-ма гласоподаваха. 5 бюлетини се оказаха недействителни. Емил Димитров получи 3 гласа. Пламен Данаилов, излъчен от Има Такъв Народ, получи 4 гласа. Това също е любопитно, тъй като Има Такъв Народ разполага с трима съветници. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР